‘Valpartijen horen niet bij het wielrennen’ Meld je club nu aan voor het veiligheidsprogramma!

Piepende remmen, het geluid van metaal dat over het asfalt schraapt; we weten allemaal hoe het eraan toegaat bij een valpartij. Vaak wordt er gezegd dat vallen ‘erbij hoort’, maar is dat eigenlijk wel zo? Ben je renner, ploegleider, trainer, verenigingsbestuurder of op een andere manier betrokken bij het wegwielrennen en vind jij ook dat de sport veiliger kan? Neem dan samen met je vereniging of ploeg deel aan de nieuwe pilot van de KNWU om de veiligheid te verbeteren.

Voor een pilot die in samenwerking met ex-profs René Koppert en Piet Rooijakkers (VVBW) in 2015 start, zijn we op zoek naar ploegen en verenigingen die zich actief willen inzetten voor een veiligere wielersport. In combinatie met een groot onderzoek onder alle licentiehouders in het wegwielrennen wordt ook gestart met een pilot, waarin door middel van een aantal bijeenkomsten en trainingen aandacht wordt gevraagd voor het verbeteren van de veiligheid in het peloton. In het kader van deze pilot hebben alle licentiehouders op de weg vanaf de nieuwelingen een verzoek ontvangen een enquête in te vullen. De resultaten van deze enquête zullen gebruikt worden bij de invulling van de pilot.

Ben je geïnteresseerd in deelname aan de pilot? Stuur dan een mail naar veiligheid@knwu.nl en vermeld daarin je naam, je rol in de wielersport en met welke ploeg/vereniging je deel wilt nemen aan de pilot. Ook voor andere vragen of opmerkingen kun je naar dit e-mailadres mailen.