STARTPROCEDURE INSCHRIJVERS EN BIJSCHRIJVERS

In alle wedstrijden waar de startopstelling d.m.v. loting plaatsvindt stellen de deelnemers zich op in een “visgraat”. De renners staan aan beide kanten van de weg met de rug naar de zijkant. Op deze wijze kunnen de opgeroepen renners ongestoord naar voren komen. Ook in 2019 zullen in alle nationale wedstrijden bij alle categorieën in de disciplines MTB, veld en weg waar een massastart van toepassing is, de renners die niet hebben ingeschreven bij de start achteraan worden geplaatst.
Derhalve zullen de renners die wel de moeite hebben genomen om vooraf in te schrijven dus vooraan starten.
Voor alle duidelijkheid, de inschrijving duurt reglementair tot 5 dagen resp. 120 uur voor aanvang van de wedstrijd. Uiterlijk 30 minuten voor aanvang van een wedstrijd dienen alle administratieve verplichtingen te zijn afgerond zoals het eventueel bijschrijven en het afhalen van eventuele verplichte identificatie middelen (rugnummers, kaderplaatjes, etc.).
De maatregel welke ook in het reglement onder artikel N 1.2.014.02 is opgenomen, is mede tot stand gekomen om voor aanvang van een wedstrijd de administratie betreffende o.m. de chipregistratie compleet te hebben.
Vriendelijke groet,
Jack Theunissen,
Consul KNWU Limburg