RK veldrijden Zuid

Het Regionaal Kampioenschap Veldrijden Zuid zal verreden worden op 6 november 2016. Het parcours ligt op de SCHWEIBERG in Mechelen. De organisatie van de koers is in handen van Fietsclub de Bloeiende Berg. http://www.knwu.nl/veldrijden/wedstrijdkalender/evenement/111334

SPECIALE AANDACHT vraag ik voor het feit dat op 6 november 2016 een Internationale Veldrit in Ruddervoorde wordt georganiseerd. De sporters die daar hun wedstrijd willen rijden worden niet tegen gehouden vanwege het Regio Kampioenschap. Dit betekent wel dat de sporter een keuze moet maken. Deze keuze wordt gerespecteerd.

Vragen die vandaag al gesteld zijn wil ik hieronder in het kort beantwoorden:

1. De wedstrijd is een gecombineerde wedstrijd, dat wil zeggen wedstrijd in het kader van de Jos Feron Cup (wintercompetitie) en het RK Veldrijden Zuid Nederland.
2. De KNWU is verantwoordelijk voor de bemensing van de jury en zal ook de wedstrijdtechnische aspecten van de JFC voor rekening nemen.
3. De jury zal nog voor de wedstrijd begint de volgorde van start klassement bekend maken.
4. Iedere wedstrijd wordt apart geklasseerd. Het kan dus voorkomen dat een renner punten krijgt voor de JFC en!! voor het RK.
5. Huldiging zal separaat gebeuren. Iedere klassement verdient een eigen huldiging.
6. Het is een zwaar parcours. Dat zal niet iedereen leuk vinden, ik ben mij daarvan bewust. Toch hoop ik dat als ik u de keuze voorleg tussen fietsen op een zwaar parcours of niet fietsen… u kiest voor, juist HET ZWARE PARCOURS.

Tot slot.
Ik wil namens de KNWU, maar zeker ook namens mijzelf, eenieder bedanken voor de flexibiliteit die er getoond is om deze koers alsnog te kunnen realiseren.
Een woord van dank aan het bestuur van de Stichting Cyclocross en MTB Toernooi Limburg en een speciaal woord van dank aan bestuur en leden van “de Bloeiende Berg”, met name dankzij jullie kan er worden gefietst.

Ik wens iedereen op voorhand een heel mooie en sportieve dag toe en dank u voor het geduld.

Als er nog vragen zijn dan verzoek ik u deze via de mail: consul.knwu.limburg@gmail.com te stellen.
Ik zal mijn uiterste best doen de vragen zo snel als mogelijk te beantwoorden.

Vriendelijke groet,
Jack Theunissen,
Consul KNWU Limburg.