Limburg Cycling Jeugd Cup incl. wedstrijden.

Samenwerking 11 Limburgse Jeugdwedstrijden

Maar liefst 11 Limburgse jeugdwedstrijden hebben de krachten gebundeld en gaan hun wielerwedstrijden in 2018 verrijden binnen het circuit dat de naam Limburg Cycling Jeugd Cup heeft gekregen. Het doel van de samenwerking is onder andere om deze Limburgse wedstrijden nog interessanter te maken voor jeugdige wielrenners uit Limburg én buiten Limburg.

Naast de reguliere uitslagen per wedstrijd komen er aparte klassementen voor de bolletjestrui in de heuvelachtige wedstrijden en de groene trui bij vlakke wedstrijden. Tenslotte roept de lokale organisatie bij elke wedstrijd een ‘Renner van de Dag’ uit. Meer informatie alsmede de reglementen zijn te vinden op: www.facebook.com/limburgcyclingjeugdcup.

Het truienklassement wordt mede mogelijk gemaakt door de KNWU – District Limburg.

Inschrijven
Het is niet nodig om je apart in te schrijven voor deelname aan de truienklassementen van de Limburg Cycling Jeugd Cup (ook renners buiten Limburg hoeven ze niet apart in te schrijven).
Als je bent ingeschreven en deelneemt aan de Limburgse wedstrijd(en), doe je ook automatisch mee aan de klassementen om de groene trui en/of bolletjestrui.

Let op! Belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden is het feit dat alleen een x aantal beste uitslagen meetellen voor het eindklassement (zie reglementen). Er kunnen t.o.v. het eindklassement en het tussenklassement dus altijd (flinke) mutaties plaats vinden.

Limburgs Jeugd Kampioenschap Wielrennen
Naast de truienklassementen word speciaal voor de Limburgse Jeugdrenners een apart klassement bijgehouden om het Limburgs Jeugd Kampioenschap Wielrennen. Een initiatief van 4 Limburgse wielerverenigingen met jeugd. De tussenstanden en eindstand van dit klassement wordt ook gepubliceerd op www.facebook.com/limburgcyclingjeugdcup. De reglementen kunnen hier gedownload worden.

Versiedatum 09 september 2019