Jeugd

Jeugdwielrennen in Limburg

Fietsen is hartstikke leuk en gezond. Wil je gaan fietsen als sport dan zijn er in Limburg veel mogelijkheden. Binnen de wielersport zijn er veel verschillende disciplines waar je uit kunt kiezen. Je kunt wegwielrenner, veldrijder, mountainbiker, BMX-er of zelf baanwielrenner worden. Ook kun je leren kunstrijden op de fiets.

In Limburg zijn meerdere wielerverenigingen die trainingsprogramma’s hebben waarmee zij actief en kwalitatief op een hoog niveau de jeugdrenners opleiden. Niet elke vereniging biedt alle disciplines aan. Op de websites van de verenigingen kun je een goed beeld krijgen van wat er aangeboden wordt wat je kunt verwachten.

Wil je gaan wielrennen? Ga dan eerst eens op onderzoek uit. Bekijk de website van een club en bezoek de club eens. Alle clubs voorzien ook in proeflessen zodat je kosteloos kunt ervaren of je de sport leuk vindt en er verder in zou willen gaan. De KNWU clubs in Limburg werken allemaal met gediplomeerde trainers en trainen op veilige wieleromgevingen. Plezier in de sport staat voorop en prestaties die komen vanzelf als je je sport leuk vindt. Als je een club hebt gevonden die je bevalt, dan meld je je aan als lid. Wat een lidmaatschap inhoudt en kost willen de clubs graag uitleggen. Hieronder zie je links naar de website(s) van clubs die een actief jeugdbeleid voeren en waar je uitstekend de wielersport kunt beoefenen.

Voor jeugd worden aparte wedstrijden en toernooien georganiseerd, waarbij iedereen fietst in zijn eigen leeftijdscategorie.

Kijk ook eens naar het jeugdreglement en mocht je nog vragen hebben aarzel dan niet om ons, van de KNWU Limburg, te benaderen. Dit kan via het mailadres: secretaris.knwu.limburg@gmail.com

Jeugd wielrennen limburg