Combinatieteam versus Gastrenner

De in 2018 gemaakte afspraken rondom het rijden als COMBINATIETEAM blijven ook in 2020 van kracht.  

Dit betekent:

Gastrenners bestaan niet. Het is niet toegestaan om een ploeg die niet compleet te krijgen is als gevolg van ziekte of andersoortige afmelding aan te vullen met één renner van een andere ploeg/vereniging. Hier is dan sprake van een gastrenner en die kennen we niet. 

Combiteam bestaat wel.  Een combiteam dient een verhouding van 50-50 te hebben. Men mag hier wel het tenue van één van de ploegen dragen. Niet van toepassing is de hier de verplichting om te rijden in het tenue van de eigen vereniging. Het shirt moet gelijk zijn, om hygienische redenen mag de eigen broek gedragen worden.

Wedstrijden die als combiteam gereden worden, niet als districtsteam, worden aan het begin van het jaar vastgesteld en doorgegeven aan de consul.  De vereniging die als “penvoerder” optreedt levert bij de consul de benodigde gegevens aan op basis waarvan een toestemmingsbrief vervaardigd zal worden. 

De individuele buitenland toestemming is niet van toepassing als er als combinatieteam deelgenomen wordt aan wedstrijden in het buitenland. 

Aanvraagformulier toestemming buitenland combinatieploeg, klik hier.

Als er nog vragen zijn wordt u verzocht contact op te nemen met de consul.

Vriendelijke groet,

Jack Theunissen,
Consul KNWU Limburg.