Buitenland toestemming 2023

TOESTEMMINGSBRIEF IS HIERONDER TE DOWNLOADEN OF AAN TE VRAGEN BIJ DE CONSUL: CONSUL.KNWU.LIMBURG@GMAIL.COM. 

DE HOOGSTE CATEGORIEËN VRAGEN DE TOESTEMMING AAN VIA WWW.KNWU.NL.

 

Er is bewust gekozen voor een algemene vorm buitenlandtoestemming voor 2023 ter voorkoming van veel administratieve handelingen om wedstrijden in het buitenland te rijden. Laten we het pragmatisch houden.

Let wel: de toestemming is niet geldig als er op dezelfde dag van de wedstrijd in het buitenland ook een wedstrijd voor de betreffende categorie in het KNWU district Limburg plaats vindt. Het is de verantwoording van de renner om dit in de gaten te houden. Het is ook zijn verantwoording om bij aanmelding op de dag van de wedstrijd via de meest actuele wielerkalender (zie www.knwulimburg.nl of www.knwu.nl) aan te geven dat er op die dag geen wedstijd in het KNWU district Limburg wordt verreden.

Onderstaande buitenland toestemming is alleen te gebruiken voor de categorieën Jeugd, Nieuwelingen en Junioren. Andere categorieën vragen de toestemming aan via de site van de KNWU: https://kenniscentrum.knwu.nl/wedstrijden-rijden/buitenland-toestemming .

In 2023 zal, door een structuur wijziging het KNWU district Limburg opgaan in de KNWU REGIO ZUID. Welke (eventuele) consequenties dat heeft voor de buitenlandtoestemming is nog in onderzoek.

Bij oneigenlijk gebruik van de toestemming kan handhavend worden opgetreden. Zie voor meer informatie de Jaarlijkse Besluiten KNWU en/of de reglementen van de KNWU.